Denník pápežovho anjela sv. Jána Pavla II.

Budúci rok uplynie 30 rokov od druhej návštevy sv. Jána Pavla II. v našej vlasti. Bola o to vzácnejšia, že sa týkala i našej Spišskej diecézy. Pápež bol vzácnym pútnikom a hlavným hosťom mariánskej púte na Levočskej hore. Najväčšia púť bola práve za prítomnosti sv. Jána Pavla II. 3. júla 1995, keď sa spolu s ním okolo Matky Božej vinulo vyše 650 000 naradostených pútnikov. Pápež zhromaždeným pútnikom vo svojom príhovore okrem iného povedal: „Mariánske svätyne sú miesta, kde sa Kristovo svedectvo stáva mimoriadne účinným. Istotne mnohí synovia a dcéry Slovenska vďačia tejto levočskej svätyni za to, že sa pravda o Bohu a viera v neho zachovali živé v ich srdciach.“
Okrem toho v našej diecéze navštívil Spišskú Kapitulu, jeho srdcu zvlášť milé Vysoké Tatry a odlietal z popradského letiska.

Denník pápežovho anjela je súbor 23 príhovorov/katechéz, ktoré zahŕňajú celý život tohto svätca našich čias. Počas školského roka sa môže v týždňových intervaloch prechádzať svätcovo detstvo, školské a študentské roky, smerovanie ku kňazstvu, biskupské a kardinálske roky a nakoniec jeho pápežský pontifikát.

Príhovory/katechézy sú spracované v podobe rozprávania a spomínania dôležitých životných epizód pápežovým anjelom strážcom.  Zakončenie každej témy má niekoľko otázok a úloh.

V ponuke je kniha kázní, plagát pre deti s nálepkami a veľká kniha – Denník pápežovho anjela.

Materiály si môžete objednať prostredníctvom tohto online formulára.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *